Sivut

15 joulukuuta 2013

Helsingissä minilomalla

Käytiin miehen kanssa kaksin minilomalla Helsingissä viikonloppun aikana. Oli niin ihanaa kierrellä ja katsella ja aistia suurkaupungin ilmapiiriä. Rentouttava viikonloppu takana ja arki saa taas pian alkaa. Joulua valmistellaan hiljalleen.

Muutama lankakauppa tuli pyörähdettyä. Ensin kävin Lankatalo Priimassa. Sieltä ei tarttunut mukaan muuta kuin yksi ilmaislehti. Sitten kävin ensimmäistä kertaa Hakaniemen kauppahallissa. Se olikin näkemisen arvoinen paikka. Menin sinne lankakauppa Vihreä Vyyhdin vuoksi. Tunnelma oli kuin ulkomailla ja ihmisiä kuhisi joka kojun edessä. Ruokapuoli jäi käymättä läpi, kun parkkiaikaa oli niin rajallisesti ja halusin suunnata nokan kohti erikoisliikkeitä. Tuonne on kyllä mentävä joku kerta uudestaan.

Kutsuva kyltti kauppahalliin

Saippuakauppias

Vihreä vyyhti -lankakauppa
Seuraavaksi käväisin Novitan Lanka Delissä. Sieltä tuli mukaan muutama idea ja lankaa myös.

Lanka Delin valikoimaa

Tilkkumalleja

Hyvä idea Neiti Näpsälle...

Illalla kävimme vielä kaupungilla kävelyllä ja Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla. Siellä oli yksi lankakoju myös. Mitään ei tällä kertaa tarttunut mukaan, mutta upeita käsinvärjättyjä lankavaihtoehtoja jäi kytemään ajatuksiin. Käy kurkkaamassa Sanski ja Rukki ja Rautapata, sieltä saattaa löytyä hyviä hankintoja. 

Kahvila Ekbergin jouluikkuna

Esplanadin puiston jouluiset puut

Tuomaan markkinoiden kojuja

Suurkirkko täydessä loistossa

Stockmannin lasten jouluikkunaa

ja toinen puoli ikkunasta

Legot myös jouluikkunassa

Toffeemyyjä Kolmen sepän aukiolla

Näin meni viikonloppu. Jäi tunnelmallinen Helsinki ja yhdessäolo päällimmäisenä mieleen. Jotain konkreettista tarttui myös mukaan: Novitan Puro batikia, Kotiväkeä, Neonia ja Helmi-lankaa. Lisäksi Uruqualaista Abuelita -lankaa (50% merinovillaa ja 50% alpakkaa) sekä Eiran langat -ilmaislehti. Kivaa kun on taas suunnitelmia noille langoille tiedossa.


1 kommentti:

  1. Hehee, meikä on vääntäny jo tuosta Neon-langasta parit kaulurit. Ihan hauskat tuli!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!