Sivut

18 maaliskuuta 2016

Jo perinteeksi muodostuneita neuleita syntyy, eli sukkia ja vähän muutakin

Sukkia on syntynyt tämän talven aikana mukavasti. Itselle ainakin kahdet. Tässä muutama tuotos ja tietty vähän muutakin neuletta ja onhan tullut käytyä muutamassa putiikissakin.

Sukat ihan ittelle


Itselle ostin joskus viime vuonna Louhittaren luolan Tuulen tytär -lankaa ja siitä sainkin aivan ihanat sukat itselleni. Puikkoina käytin 2.75 mm bambuja ja lankaa jäi vielä reilusti toisiinkin sukkiin raidaksi.Kesäsukat

Toiset itselle tehdyt sukat neuloin Schoppel Zaubergball 100 -langasta, jonka ostin Tukholmasta. 2.75 mm bambut näissäkin apuna. Lanka oli aika ohutta minun mieleen, mutta syntyi joutuisasti ihan perussukan mallilla. 

Toiset sukat ihan ittelle

Lisäksi neuloin perussukat Neiti Näpsälle, jossa varressa on reikäkerros. Jos niihin se toivottu nyörikin jossain vaiheessa ilmestyisi. Nämä neuloin Ville-langasta ja 3.5 mm bambuilla.

Neiti Näpsän sukat pimeästä langasta

Tukholmassa kävimme hiihtolomalla koko perheen voimin päiväreissulla ja pääsin siellä ensimmäistä kertaa lankakauppoihinkin. Peräti kolme lankakauppaa löytyi Gamla Stanista. Ihania pieniä putiikkeja kaikki. Ekassa oli valikoima kuitenkin ehkä parhain eli Stickassa. Pikku Herra (jos ei enää nyt niin kovin pieni) oli mulla kartturina. Ilmoitti mulle mukaan lähdettyään, että lähti mun mukaan etten eksy. Tässä putiikkien ikkunakuvat ja mitä tarttui matkaan mukaan.


Tukholman ostokset

Zenta-langasta neuloin itselleni pitsibaktushuivin. Langassa on myös jonkin verran silkkiä villan lisäksi, mutta silti se on aavistuksen pistelevä. Ehkä tarttee käyttää huuhteluaineessa, jotta se vähän pehmenee. Puikkoina 4 mm bambut. Toi viininpunainen väri on kyllä tällä hetkellä ihan lempiväri.

Pitsibaktushuivi

Lisäksi tietysti on tullut tikutettua pari keittiöliinaa ja tällä kertana lankana oli Teeteen Bamboo-lankaa. 3.5 mm bambut apuna ja 3.25 mm koukulla tein reunapitsin. Keltainen keittiöliina on ihan pääsiäisen värinen ja on varmasti käytössä viikon päästä.

Keittiöliinoja yllätys, yllätys

Sitten vielä Neiti Näpsän kanssa koristeltiin pari purkkia ja toiseen tehtiin neitin kaverille cookiet-purkkiin tarvikkeet leipomista varten syntymäpäivälahjaksi. Tulipas kivat ja mukavia ohjeita löytyy pilvin pimein netistä.Koristellut purkit ja cookie-ohje

Neiti Näpsä innostui myös tekemään kuminauhakoruja ja niitähän syntyi kanssa ihan urakalla parisen viikkoa sitten.

Lisäksi eilen tuli käytyä Helsingin Lankamaailmassa, jossa tein lankaostoksia eli ostin Tilda-lankaa, josta meinasin tehdä toisen La Grasse Matinée -neulepaidan. Lisäksi tietysti tarttui matkaan mukaan myös vähän keittiöliinalankaa, eli nuo kaksi kaikista oransseimmat langat. Uusin Novita-lehti ilmestyi tänään ja se on taustalla ja onhan sitä tänään tullut luettua jo useampaan kertaan. Vielä ei tarttunut sieltä mitään kovin inspiroivaa, mutta ehkä tässä sitten, kun kesä lähestyy.


Lankamaailman herkut tarttuivat mukaan

Erilaisia neulomuksia syntyy vähän koko ajan. Luennoilla neulon aika paljon, myös tentteihin ja opinnäytetyölähteisiin lukiessa ja tietysti lähes joka ilta television ääressä. Rentouttava tapa nollata päivän tapahtumat ja olla hetki hiljaa omassa nojatuolissa.1 kommentti:

Kiitos kun kävit kommentoimassa!