Sivut

27 tammikuuta 2013

Tammikuun aikaansaannoksia

Oikein hyvää alkanutta vuotta! Tosin vuosi on vierähtänyt jo kovaa kyytiä vauhtiin ja alkaa tämä tammikuukin olla jo lopuillaan. Nopeasti on mennytkin, kun perheenjäsenten harrastukset ja arki on alkanut taas rullata. Joululoma tekikin kyllä hyvää ja lapsetkin nauttivat rauhallisesta olosta ja elosta.

Itselleni tein joulun jälkeen Kerttu-sukat. Malli siis otettu netistä googlaamalla ja vaihteeksi sukkalankana Novitan 7veikka ja puikkoina 3,5 mm bambut.

Kerttu-sukat itselleni

Tammikuun toinen aikaansaannos oli isosiskolleni Monkey-sukat synttärilahjaksi. Niistä tuli kuin karkit ja siskolleni todella mieluisat. Lila väri oli toive ja osui kohdalleen. Kuulemma joululahjayökkärissä oli samoja  värejä. Tällä kertaa käytin Maija-lankaa ( kiitos Susille pikaisesta ja kotiovelle-toimituksesta ) ja puikkoina 3,00 mm bambut.

Monkey-sukat

Kolmas aikaansaannos on Pikku Herran päiväpeitto. Äitini oli taas urakoinut isoäidin neliöitä ja minä sain vihdoin kasattua ne päiväpeitoksi. Meinasi vähän kestää ja Pikku Herra jo kommentoikin useaan kertaan, että milloin teen sen valmiiksi. Nyt kelpaa laittaa sänky siistiksi! Lankana Novitan 7veikka ja Lerici-lankaa ( taisi olla Schoeller+Stahl -merkkistä ). Kiitos vielä äiti tilkku-urakasta. Nyt on kummallakin muksulla ikiomat peitot. Toimivat hyvin myös torkkupeittoina vaikka iltasadun lukemisen aikana.

Pikku Herran päiväpeitto

Tänään valmistui vielä itselleni tuubihuivi tai oikealta nimeltä Kukonaskelkauluri. Tällä kertaa erityisen muhkea ja lämmin. Kaulurin ohje on otettu neulekirjasta, jota en valitettavasti ole ottanut itselleni ylös, mutta ohje on kopioituna ( lisään kirjan nimen myöhemmin, jos muistuu mieleen ). Lankana käytin kaksinkertaista Novitan Isoveljeä, jota oli sopivasti kahta väriä omissa varastoissa. Yhdestä väristä piti tehdä, mutta ei ollut niin paljoa saman väristä lankaa kaapissa. Puikkoina 9 mm bambupyöröt. Täytynee tehdä vielä saman värinen pipo kaulurille kaveriksi. Kiitos Terhille kuvausavusta. 

Kukonaskelkauluri

Kiitokset vielä tämän päiväisestä Lankasiskojen tapaamisesta Terhille ja Susille. Olipa leppoisaa rauhassa istua, rupatella ja neuloa. On niiiiiiiiiin ihanaa, kun on saman henkisiä neulesiskoja. Mä ainakin rentouduin ja nautin hyvästä seurasta. Kuviin pääsi tällä kertaa Pekka-kissa. Siis Susin nuorin tulokas. Viiru-kissa oli taas piilossa lähes koko ajan. Ei kait olisi tullut piilostaan pois ellei Susi olisi sitä sieltä hakenut. Kiitos herkuista ja Merille taas kiitos niin suussasulavasta suklaakakusta. 

Pekka-kissa







4 kommenttia:

  1. Kiitos sisko Kulta ihanista karkki sukista, ihanasti jalkoja lämmittää iltaisin ja yöllä. Ei sitä osaa olla ilman villasukkia, ihanaa muuten tämä lanka kun ei lainkaan kutita! Ihana kauluri tai tuubi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Kiva oli neuloa ja sitähän tulee tehtyä joka päivä, niin kivastihan nämä valmistuivat. Maija-lanka on kyllä kiva neuloa ja mukavan tuntuista.

      Poista
  2. Kiitos itsellesi, oli kiva kun kävitte meillä ja oli ihana nähdä :) Sulla on valmistunut taas paljon kauniita käsitöitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmistuihan noita muutama. Harmittaa, kun ei saa postauksia tehtyä useammin. Sitten tulee laitettua useampi kuva kerralla.

      Poista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!