Sivut

25 joulukuuta 2012

Hyvää Joulua!

"Joulussa on paras lahja, kun saa olla perheen kesken". Näin sanoi rakas tyttäremme eilen jouluaattona, kun lahjat oli jo jaettu heti aamusta. Kyllä lapsi voi olla viisas jo 8-vuotiaana. Ajattelee asiaa oikealta kantilta ja sydämellä. Lahjoja tuli juuri sopivasti lasten mielestä. He saivat eniten toivomansa lahjat ja olivat niistä erittäin onnellisia. Kuusen alla oli lahjat odottamassa jo heti jouluaattoaamuna.

Joulun tähtihetki: kuusi ja paketit
Aatonaatton iltana laittoivat lapset omat ostamansa lahjat meille vanhemmille kuusen alle. Neiti Näpsä ehdotti pari viikkoa ennen joulua, että he haluavat ostaa lahjat meille. Juteltiin mieheni kanssa, että erittäin hyvä idea, jotta joululahjojen hankkimisen todellisuus pikku hiljaa alkaa valjeta. Joulupukkiin uskominen on hiukan karissut, mutta he haluavat vielä uskoa ja saavatkin uskoa. Se on lapsien etuoikeus. Minä ja mieheni saimme kumpikin lehdet ( minä käsityölehden ja mieheni Aku Ankan taskukirjan ) lahjaksi. Lisäksi itse sain enkelikoristeen ja mieheni Angry Birds -pehmon. Hyvin osasivat lapset tietää mistä pidämme.

Aatonaatona lahjat kuusen alla

Viimeiset luukutkin tulivat avattua joka ikisestä, eli neljästä, joulukalenterista. Siskoni tekemästä kalenterista ilmestyi Neiti Näpsän joululahja kummitätiltään, H&M:n lahjakortti - joka oli erityisen mieleinen. Vaateostoksille olisi pitänyt päästä samantien. Kaikki korttikalenterin kortit on kerätty wc:n oveen ja komeilevat siinä vielä joulun yli.

Korttikalenterin kaikki luukut avattu

Aatonaattona oli myös ystäväni ja kälyni syntymäpäivät. Kävimme Valkeakoskella kahvittelemassa ja tein vielä siellä ollessamme synttärisukat valmiiksi. Lahjaksi tein hänelle Kerttu-sukat. Ohjeen löytää netistä helposti googlaamalla. Lankana Novitan 7veikkaa ja puikkoina 3,5 mm bambusukkapuikot. Kivat sukat tehdä, kun ei tarvitse apupuikkoa laisinkaan. Luulen, että tällaiset teen vielä itsellenikin.

Kerttu-sukat

Mallikuvio Kerttu-sukista

Ja sitten vielä herkuttelimme joulun alla runsain mitoin. Aatonattona leivoin piparimuffinit ja maku olikin aikas makea. Ihan perheen miesten lemppareita ne eivät olleet. 

Piparimuffinit

Joulupöytä oli taas komeimmillaan ja meidän näköisiä herkkuja sopivasti pullollaan. Kalat ja kinkku laatikoiden kera kruunasivat pöydän antimet. Kiitos anopille ja äidilleni laatikoiden teosta.

Joulupöytä

Viimeinen illan herkku oli vain itselleni. Musta Pekka -juustoja, valkosipuli ja yrtti maut, suolakeksejä, viinirypäleitä, Julia-suklaata ja salmiakkia Pommacin kera. Nam. Ja vatsa oli taas herkkuja pullollaan.

Iltayön herkkulautanen

Hyvää Joulun aikaa ja Uutta Vuotta 2013! Nauttikaa perheiden yhdessäolosta ja lumisesta joulusta.


1 kommentti:

Kiitos kun kävit kommentoimassa!