Sivut

09 joulukuuta 2012

Joulunalustunnelmaa

Viikonloppu takana hiljalleen ja ollaan vietetty sitä sukulaisteni parissa Jyväskylässä. Oli ihana nähdä rakkaita talven sydämessä ja lunta tulikin viikonlopun aikana taivaan täydeltä. Menimme sukuloinnin ohessa katsomaan upeaa ja mieliinpainuvaa tanssisatua nimeltä Tiikeri tahtoo sirkukseen. Siskon tyttö oli siinä esiintymässä ja oli mieletöntä kokea esitys yhdessä perheen ja siskontyttöjen kanssa. Aina teatteri säväyttää ja antaa uusia kokemuksia, myös lapsille.

Teatterissa käynnin jälkeen menimme käymään illan hämärryttyä Toivolan Joulupihalla.

Portin pieluksella

Mieletön tunnelma ja näin jouluihmisenä tämä oli loistelias kokemus. Löytyihän sieltä herkkuja ostettavaksikin eli suklaaomenoita. Nam, kuin tikkareita ja nehän maistuivat.

Maitosuklaa- tai valkosuklaaomenoita
Kojuista löytyi erilaisia käsitöitä. Vanhan ajan tunnelmaa lisäsivät pihan vanhat rakennukset. Sitä oli lisätty vanhan ajan tyylittelyllä. 

Käsityöläisten kojuja

Samasta pihapiiristä löytyy myös Käsityökauppa Titityy http://www.titityy.fi. Kävin fiilistelemässä lankojen parissa ja kuviakin räppäsin.

Lankojen ihmeellinen kauppa

Todella upea valikoima erikoislankoja

Askarteluakin on tullut harrastettua näin joulun lähestyessä. Siskoni tekemästä joulukalenterista ilmestyi eräänä päivänä askartelupuuhaa. Se olikin erittäin mielenkiintoista. Kutistemuovia, johon piirsimme haluamamme kuvan ja väritimme ja leikkasimme kuvan muovista. Sitten uuniin 175 asteeseen n. 3 minuutiksi. Ensin muovi kipristyy, samalla kutistuu ja vielä suoristuu ja valmista tuli. Hyvät olivat ohjeet, kiitos siskolleni tästäkin. 

Kännykkäkoruja kutistemuovista

Joulukorttipajakin oli minulla yhtenä iltana. Useimmat joulukortit tuli ostettua partiolaisilta, mutta osan tein itse Saviheinän puodista http://www.savi-heinapuoti.fi ostamillani tarvikkeilla. Suosittelen käymistä tässä kyseisessä askartelukaupassa. Tunnelma on sielläkin kohdallaan. Tässä myös yhdet sukat Sukkakirjan ohjeella. Puikkoina 3,75 mm bambut ja lankana Novitan 7veikan Polkka. Samoin valmistui myssy Pipo on pääasia -kirjasta. Lokki-malli ja Janne-lankaa, 4,00 mm bambupyöröt.

Sukat valmistuivat vaihteeksi

Lokki-myssy
Hyvää joulunajan tunnelmaa toivottaen vielä Toivolan Joulupihan portin valojen kera.

Pyöräkin saanut jouluvalot


'2 kommenttia:

  1. Oi miten ihana tunnelma! Ja kaunis Lokki-myssy!
    Huomenna nähdään :)

    VastaaPoista
  2. Niin oli aivan mieletön tunnelma. Kiva oli viettää pikkujouluja Lankasiskojen kanssa. Mukavaa Joulua!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!