Sivut

02 joulukuuta 2012

Joulun alusaikaa ja ideakuvia

Ensimmäinen adventti takanapäin ja meillä puuhasteltu kotona jouluisissa tunnelmissa koko viikonlopun. Vietimme pienimuotoista "pikkujoulutunnelmaa". Keilaus ja hampurilaisella käynti aloittivat tämän pienimuotoisen juhlan ja piparit ja joululaulut kruunsivat tunnelman. Kävimme myös kuuntelemassa lasten kauneimpia joululauluja. Ehkä kuitenkin ylistyssanat kuuluvat lumelle, joka lisää tätä jouluista tunnelmaa. Kaksi ja puolituntia lapset viihtyivät pulkkamäessä tänään, kun lumipeite on vallannut varmasti koko Suomen maan.


Pipareita koristusten kera

Joulukalentereita on meille ilmestynyt useampi, mutta omalaatuisin ja yllätyksellisin on ehdottomasti rakkaan isosiskoni tekemä joulukalenteri. Meille ilmestyi perjantaina postin kautta täydeksi yllätykseksi kirjekuori, jossa oli seitsemän pienempää kuorta ja jokaisessa päiväykset 7.12. saakka. Joka päivälle siis oma ja lapset saavat avata niitä yhden päivässä. Kun menemme ensi viikonloppuna Jyväskylään, niin kalenteriin tulee täydennystä.  

Ekana päivänä oli kehoitus joulutunnelmaan pääsemiseksi, kuunnella joululauluja. Se onnistui helposti. Tänään oli kutistemuovia toisen päivän kuoressa, jotta voimme tehdä esimerkiksi kännykkä tai avaimenperäkoristuksia. Se jäi kyllä huomiseen, koska meillä on tänään mennyt aika kaikkeen muuhun. 

Ehkä yllätyksellisin joulukalenteri ikinä ja kaiken lisäksi puuhakalenteri. 

Lisäksi viikonloppuna lapset kirjoittivat loppuun joululahjalistat. Meillä joulupukki ja tontut ovat täyttä todellisuutta ja näin ollen Pipsa-tonttu sai tehtäväksi viedä kirjeet joulupukille. Kuljetuspalkaksi Pipsa-tonttu sai pipareita. Neiti Näpsä kyllä ehdoitti, että he voisivat itse ostaa äidille ja isillekin lahjan ja tämä todennäköisesti toteutetaan, jotta he oppivat miten joulun lahjat oikeasti päätyvät kuusen alle. Pikku hiljaa totuus paljastuu, mutta lapsenuskon haluan säilyttää ja toivon, että tontut ja joulupukki elävät heidän sydämessään aina. Aika asian kertomiseen on kun aika on siihen kypsä.

Joululahjalistat ja Pipsatontun palkat

Tässä vielä muutama idea joulun viemisiksi esimerkiksi joulukukan asemasta. Ideat on kuvattu pääasiassa uusimmasta Ihana-askartelulehdestä.

Namipipareiden tarvikkeet sievässä purkissa ohjeen kera


Kangasjoulukortteja

Sydänjoulukoristusta 
Tunnelmallista joulunodotusaikaa ja mukavaa 1. adventti-iltaa. 2 kommenttia:

 1. Ihania pipareita ja kiva tuo joulukalenteri :)
  Saas nähdä mitä niistä kuorista paljastuu, niistä mitä ei vielä ole avattu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukalenteri on ollut kyllä loistava keksintö. Tänään tehtiin kutistemuovijuttuja. Pistän niistä kuvia myöhemmin. Jännää...

   Poista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!