Sivut

03 helmikuuta 2013

Neulekahvilassa käynti ja perussukkani


Eilen tuli piipahdettua Järvenpäässä. Menimme sinne käymään ohimennen miehen bändiasioissa ja matkalla muistin, että Järvenpäässähän on myös lankakauppa tai -kahvila. Ei kun mies googlettamaan, kun minä ajoin, ja löytyihän sieltä Lentävä Lapanen -neulekahvila. Tila oli avara ja ilmava kuin lankakerä. Tunnelmallisia nurkkauksia ja laadukkaita lankoja. Olin erityisen ihastunut, koska siellä on myytävänä sekä arvokkaampia että edullisempiakin lankoja. Myyjä kertoi, että tekevät yhteistyötä kaupungin kanssa ja heillä on meneillään nimikkolapasen eli Jäpasen neulomiskilpailu. Tässä alla kuvia neulekahvilasta ja tulevista Jäpas-kilpailuun osallistuvista lapasista. Suosittelen ehdottomasti käyntiä tuossa ihastuttavassa putiikissa ja taidan ehdottaa Lankasiskoille Järvenpään reissua...

Kyltti kutsuu neulomaan ja kahville
Oiva tilaisuus nauttia langoista ja kahvilan antimista
Neulenurkkaus
Kutsu
Kilpailuun osallistuvia lapasia
Ihana tarvikenurkkaus
Tulihan sieltä ostettua myös lankaa, mutta vain vähäsen. Tämän langan pitäisi päätyä Neiti Näpsän neuleeseen ja todennäköisesti boleroon. Ostin Gjestalin Bris-lankaa, jossa on 50% villaa ja 50% soijaa. Mielenkiintoinen yhdistelmä ja pehmoista lankaa. Nyt etsin kuumeisesti ohjetta ja aloittelen tuota kunhan saan sukat valmiiksi.

Bolerolangat

Tässä vielä kuva pian valmistuvista perussukistani. Tämä malli on joutuisa tehdä ja jäänyt itselleni perussukkavalikoimaani. Ohjeen otin taannoin Novitan lehdestä parisen vuotta sitten. Lankana Novitan 7veikka ja puikkoina jälleen 3,5 mm bambut. 

Perussukkani mun






4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä. En ole aikaisemmin kuullutkaan tuollaisesta kahvilasta.
    Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Kannatta tosiaan mennä tutustumaan. Ensi kerralla pitää olla itsellä enemmän aikaa, jotta kerkiää juoda teet ja nauttia herkuistakin.

      Poista
  2. Ihania kuvia Lentävästä lapasesta, se on yhden partiokaverini lankapuoti. Minä olen ihastellut kuvia ja neuleita vain Fb sivuilta, mutta sekin on ihana lankamatka kun en ole päässyt oikeasti paikalle. Kiitos sisko kun kävit paikanpäällä toteamassa että ihana puoti. TUo perussukka on myös minun malistossani, Kiitos sinun! Tällä hetkellä innostus on kuitenkin Kerttu sukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihana käydä erilaisissa neulepuodeissa. Tämä myyjä olikin ihan aktiivinen. Hauskaa, että hän on vielä sun partiokaveri. Kyllä Suomi on pieni maa, aina löytyy tuttuja. Kerttu-sukka on myös hyvä perusmalli, tosin vasta kahdet olen niitä tehnyt.

      Poista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!