Sivut

22 kesäkuuta 2013

Käsityökierros Tampereella ja pientä aikaansaamistakin

Voi voi, kun tämä blogini on viime aikoina ollut aivan viimeisellä sijalla kaikissa asioissa. Koko toukokuu oli kiireistä aikaa ja kesäkuukin alkaa olla jo kohta lopuillaan. Joka tapauksessa nyt on aika tehdä päivitys.

Olimme kuukausi sitten Lankasiskojen kanssa Tampereella käsityökierroksella ( tosin Susi joutui jäämään matkasta pois ). Kiitos siis matkaseurasta Terhille ja Tiinalle. Kävimme useammassa liikkeessä, mutta ehdottomasti miellyttävin käsityöliike oli Kerä. Siellä oli paras palvelu, upein miljöö ja parhaimmat lankavalikoimat. Kerä löytyy läheltä Koskikeskusta.

Kerä-liikkeen kyltti

Knitting takes balls -teksti Kerän seinällä

Neulenurkkaus Kerässä

Lankavalikoimaa

Koskikeskuksessa oli Merletto -käsityöliike ja ihan lähellä Taitoshop Pirkanmaa  ja Lankaidea . Koskikeskuksen ympärillä pyörittyämme ja poikettuamme Pentikissä, hyppäsimme autoon ja suuntasimme kohti Tallipihaa. Niin ihana maalaisromanttinen ja vanhanaikainen tunnelma, ja mitä putiikkeja pihapiirin sisällä olikaan. Kahvilan suussa sulava mutakakku ja upea suklaakauppa kruunasivat kokemuksen. 

Tallipihan yksi putiikeista

Pihapiirissä myös myyntikojuja

Suklaakaupan antimia

Nekkuja joka sorttia

Notkuvat karkkihyllyt

Sitten matkasimme vielä Lankamaailmaan Lielahteen, jossa oli vieressä myös Eurokangas. Lankamaailmasta tarttui pari kerää mukaan ja Eurokankaasta koristetyynyjen päällisiin ja Pikku Herran verhoja varten kangasta. Tässä kuva muutamasta kerästä, jotka ostin reissultamme. Vielä nämä langat eivät ole päässeet kuin kokeiluasteelle.

Regiaa ja Ito-lankaa

Kesäsukat valmistuivat myös Tampereen reissulta ostamastani HjerteGarnin Woolcott-langasta ( 55% lampaanvillaa ja 45% puuvillaa ). Puikkoina käytin 3,5 mm bambusukkapuikkoja ja ohje oli Monkeysit Cookie.A -ohjeella. Lanka muuten loppui kesken, mutta jatkoin Novitan Tenneseellä sukat loppuun.


Monkey-kesäsukat

Tässä myös kaksi patalappua, jotka valmistui kesän alussa. Ohje Patalappuja a´la carte -kirjasta. Lankana Novitan Tennessee.

Kesäpatalappuja

Kuviin pääsee myös äitini tekemä kesäinen keittiöliina eli tiskirätti hamppulangasta.

Kesäinen tiskirätti

Nyt toivotan kesäyön kunniaksi vielä oikein hyvää juhannusta kaikille ystäville, tuttaville, sukulaisille ja  muillekin blogin lukijoille. Nautinnollista kesänjatkoa ja ensi kertaan...

Pionin kukkien kera kesätoivoitus!

1 kommentti:

Kiitos kun kävit kommentoimassa!