Sivut

11 kesäkuuta 2017

Alkuvuoden käsitöimiset

Sukkia on syntynyt taas alkuvuodesta urakalla. Neitille tein "eriparisukat" ja lankana oli Gjestalin Janne ja Maija. Piti olla vain toista lankaa, mutta vahingossa ostin Lankamaailmasta kumpaakin lankaa juuri näihin sukkiin. Puikkoina 3,5 mm bambutsukkapuikot


Lisäksi olen tehnyt Niina Laitisen ohjeella vähän muokaten yhdet Taimitarhasukat (siis varsi tietenkin vain tuolla Niina Laitisen ohjeella). Mustavalkoiset sukat ovat muistaakseni tehty TeeTeen Pallaksesta ja puikkoina myös 3,5 mm bambut.


Kevään kylmille keleille tein itselleni huivin ja pipon puuvilla-merinolangasta eli HjerteGarnin Merino Cotton oli mulla lankana, ja taisi olla 4 mm bambupuikot. Huivin ohje on mukailtu Katia Ombren ohjeesta ja pipon ohje on vanha Novitan ohje. Lämpöiset ja suhta paksut asusteet tuli näistä ehdottomasti.


Työkaverini eläkeläksiäisiä vietettiin maaliskuun lopulla ja tein Suomi100-hengessä hänelle Marketta-pitsiliinan. Tiesin, että hän sai lahjaksi myös sinisen Aalto-maljakon, joten täytyihän sen alla olla myös liina. Lankana muistaakseni oli Almiinan puuvillalanka ja virkkuukoukkuna 2 mm koukku. Pitsiliinan ohje löytyy Lankavan nettisivuilta


Tiskirättejä on yllätys yllätys syntynyt myös. Tällä kertaa olen käyttänyt ahkerasti Blend Bamboo -jämälankoja, joita vuosien saatossa on jäänyt jemmaan tosi paljon. Löysin kivan virkatun tiskirätin mallin Hannamaista-blogista, jossa myös hyvä ohje alla olevien tiskirättien tekemiseen. Virkkuukoukkuna olen käyttänyt 3,25 mm koukkua. Kaikkia tiskirättejä ei tullut kuvattua, kun kerkisivät lähteä jo maailmalle.


Sitten vähän väliin "taidetta". Innostuin kokeilemaan sokerimaalausta, kun tein töihin kevätkortteja. Maalauksista tuli mielestäni tosi hauskoja. Googlettamalla löytyy tosi hyviä ohjeita sokerimaalauksesta, esim. Liituprinsessa ja villakoira -blogista. Saihan kummityttökin yhden näistä maalauksista.Sitten sain tehdä myös Neitille pitkästä aikaa mekon. Ohje löytyi Kesä 2017 Novitasta ja lankana käytin Novitan Cotton Bamboo -lankaa. Ohje on kyseisessä lehdessä numero 14. Tämä syntyi aika sujuvasti ja oli ihana tehdä vähän isompi käsityö pitkästä aikaa. Toivottavasti neiti pitää mekkoa kesän aikana. Neiti on niin iso tyttö jo, että koko XS on aivan sopiva.


Ja sitten tietenkin vielä sukkia. Olen ihastunut kovasti Niina Laitinen Designs -sukkiin, joita olen sukkakalenterin ohjeiden mukaan neulonut jo useampia. Tässä ensimmäisenä alla Niina Laitisen ohjeella Midsommers Socksit. Lankana Novitan Nalle ja puikkoina 3 mm bambut.


Tässä puolestaan Niina Laitisen ohjeella Helinä-sukat. Lankan myös Novitan Nalle ja puikkoina 3 mm bambut. Yhdet sukat jäivät näköjään kuvaamatta. Tein ihan matalavartiset A.Cookien ohjeella olevat Monkey-sukat myös Nalle-langasta.


Sukkia on taas syntynyt, mutta ei vielä kuvattavaksi. Eilen oltiin viettämässä ystävien kera KIP-päivää Pienessä Nappipuodissa. Olipa antoisaa julkineuloa ihan rauhassa auringon paisteessa ja turista ystävien kanssa mukavia pitkästä aikaa. Leppoisaa kesää kaikille neuleystäville ja kaikille lukijoille. Ehkä tänne voisi taas kirjoitella vähän ahkerammin lähitulevaisuudessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit kommentoimassa!