Sivut

25 maaliskuuta 2014

Some sovelluksen esittelyssä Dropbox

Täytyy kyllä aloittaa tämä postaus mielenkiintoisella artikkelilla, joka löytyi verratessani tunnettujen some sovellusten Twitterin ja Facebookin käyttäjämääriä. Jos nuo kaikkia 415 sovellusta, appsia tai työkalua kävisi läpi, niin siihen kyllä tovi menisi. Vaihtoehtoja sopivan sovelluksen esittelyä varten olisi siis runsaasti.

Dropbox

Joka tapauksessa esittelen nyt dropboxin, joka on tiedostojen synkronointisovellus. Sinne on mahdollista siirtää erilaisia tiedostoja kuten valokuvia ja musiikkia. Tiedostot voi jakaa eril laitteilla muiden kanssa. Vastaavanlainen sovellus on mm. GoogleDrive.

Dropboxia saa maksuttomana ja maksullisena. Maksullisessa versiossa saa käyttöön enemmän tallennustilaa. Lisää tallennustilaa saa myös suosittelemalla sovelluksen käyttöä tuttaville. Kun suosituksen saanut henkilö on liittynyt sovelluksen käyttäjäksi, saa suosittelija ilmaista lisätallennustilaa.

Dropbox on saanut kiitosta helppokäyttöisyydestään muutamassa ulkomaisessa lehdessä. Itse en ole sovellusta käyttänyt laisinkaan. Mieheni sitä on käyttänyt jo useita vuosia ja on ollut erittäin tyytyväinen sen toimintaan. Itse mietin miten turvallinen kyseinen pilvipalvelun käyttö mahtaa olla. Pilvipalvelut ovat lisääntyneet valtavasti ja oman tietokoneen turvallisuus onkin syytä pitää ajantasalla.

Dropboxin käyttö erityisesti musiikkiharrastajien keskuudessa tuntuu olevan suosittua. Itse luulisin, että nuorison keskuudessa tämän sovelluksen käyttö on aktiivista. Uskon, että omassa työssäni mm. valokuvien käyttö ja jakaminen työkavereiden kesken olisi hyvä vaihtoehto.

1 kommentti:

  1. Pääsit kurssin aikana pariin otteeseen kokeilemaan Google Drivea. Oletteko esim. ryhmätöissä käyttäneet jotain jalostuneempaa jakokanavaa kuin Moodle?

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!