Sivut

25 maaliskuuta 2014

Some sovelluksen esittelyssä Ravelry


Tällä kertaa ajattelin esitellä itselleni jo hiukan tutumman some sovelluksen eli Ravelryn. Olen itse ollut yhteisössä mukana muutaman vuoden.

Ravelry

Ravelry on kansainvälinen neulojien yhteisö, jossa on esimerkiksi satoja keskusteluryhmiä, neuleohjeita sekä laaja neulelankatietopankki. Neuleohjeet voivat olla maksullisia tai maksuttomia. Jäsenet voivat myös tallentaa Ravelryyn omat neuleprojektinsa, -lankansa ja -kirjansa. Ravelry on suljettu yhteisö eli sinne tarvitsee rekisteröityä. Rekisteröityminen on yksinkertaista. Ravelryssä henkilö toimii nimimerkin alla, joten  neuloja jää täysin anonyymiksi. Toki neulojat keskenään jakavat tietoa, että millä nimellä Ravelryssä liikkuvat. 

Ravelrystä löytyy mieletön määrä ideoita ja samaa neuleohjetta on toteutettu erilaisilla lankavaihtoehdoilla. Itselle on haasteena Ravelryn käytössä ollut erityisesti englannin kieli. Toki Ravelryssä on myös keskustelualue, jossa voi keskustella ohjeista ym. suomen kielelläkin. Käsityöohjeiden lukeminen suomen kielellä on huomattavasti mielekkäämpää. Onpa pari englannin kielistä neulettakin tullut tehtyä. Vauhtiin kun pääsee, niin on se sujunut ihan hyvin. 

Saman aiheen alla puuhaaminen ja yhteisöllisyys on mielestäni Ravelryn vahvuus ja voima. Ravelryn suosio näkyy erityisesti isommissa neuletapaamisissa, joissa olen käynyt pari kertaa. Olin iloisesti yllättynyt miten moni ja eri ikäiset neulojat käyttävät Ravelryn sovellusta ja sen mukana tuomia palveluja. Siellä voi pitää hyvin päiväkirjaa omista käsitöistään ja jakaa hyvinkin tarkat tiedot yksittäisistä neuleohjeista. Kannattaa tutustua, jos olet yhtään kiinnostunut käsitöistä ja englannin kieli sujuu. 

Hyvät suomen kieliset ohjeet Ravelryn käyttöön löytyy ainakin Neulojien yö -sivuilta.

1 kommentti:

  1. On todella hyvä, että saman harrastuksen parissa hommailevat tyypit ovat voineet hyötyä kyseisestä palvelusta :) Kuulostaa todella kivalta jutulta, vaikken neulomista tms harrastakaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!