Sivut

28 huhtikuuta 2014

Mitä opin SoMe-elämästä - itsearviointia...

SoMeilu on lisääntynyt tämän opintojakson myötä todella runsaasti. Olen useissa opiskelutehtävissänikin ottanut puheeksi someilun ja siihen liittyvät ilmiöt. Olen ehdottomasti suositellut tätä opintojaksoa muillekin, koska tämä on lisännyt omaa aktiivisuutta someen liittyviin teksteihin ja uusisointiin. Mielestäni vastaava kurssi voisi olla jatkossa jokaisen koulutuksen opintojaksossa.

Opintojakson alussa määrittelin yhdeksi tavoitteeksi erilaisten somesovellusten tutustumisen ja niiden käyttämisen. Tämä on ehdottomasti toteutunut hyvin. Blogin käytössä olen aktivoitunut (tosin Blogger on ollut tuttu jo entuudestaan). Olen saanut muutaman lisävinkin blogin käyttöön ja mm. välilehtien tekemiseen. Toiseksi tämän tavoitteen konkreettinen SoMeilu on lisääntynyt ehdottomasti. Twitteristä tulee luettua aktiivisesti uutiset joka päivä ja muutaman twiittauksen olen tehnyt. WeHeartIt-sovellus on myös tullut tutuksi käytön kautta ja sieltä on rentouttavaa katsella kauniita kuvia illan päätteeksi. Ehdottoman hyviä esittelyitä olen somesovelluksista saanut opintojakson muiden opiskelijoiden blogeista. Niiden kautta olen saanut myös todella esimerkillisiä blogimalleja ja ideoita oman blogin jalostukseen.

Opeblogi on mielestäni ollut todella mielenkiintoinen. Siellä esitellyt artikkelit ja aiheet ovat laittaneet pohtimaan someilua eri näkökulmista. Ne ovat antaneet myös aiheita oman blogin postauksiin. Muutamaa blogia olen jaksanut seurata ahkerammin. Itse en ole kokenut tärkeäksi, että olisin seurannut kaikkia.

Yhteisöllisyyden merkitystä on tullut pohdittua enemmän. Yhteisöllisyyden merkitys on korostunut myös verkkomaailmassa. Kasvotusten ihmisten kohtaaminen on mielestäni kyllä kaikista merkityksellisintä, mutta verkon kautta kohtaamiset voivat osoittautua aivan yhtä tärkeiksi. Verkkokohtaamiset voivat helpottaa esimerkiksi erityisryhmiä. Elämän hektisyys ja ajan merkitys ovat korostuneet ja varmasti on helpottavaa, kun on verkko käytössä lähes joka paikassa. Irtiotto somesta on kuitenkin tarpeen, somepaastoa on kokeiltava todennäköisesti kesällä. Itse huomasin, että harjoittelun aloitettuani ei ihan niin paljon ole kerinnyt somessa pyöriä ja siksi päivitykset ovat hiipuneet loppua kohti.

Itse jatkan blogin pitämistä käsitöiden parissa ja ainakin Twitter ja WeHeatIt -sovellukset pysyvät älypuhelimessa jatkossakin. Saattahan muitakin sovelluksia lisääntyä myöhemmin. Facebook on aktiivisesti käytössä myös ja sitä kautta lähipiiri, ystävät ja tuttavat ovat lähellä koko ajan. Kiitos opintojaksosta, tämä oli antoisaa.


1 kommentti:

  1. Mukavaa, että kurssista on ollut hyötyä. Sosiaalista mediaa oppii parhaiten nimenomaan käyttämällä ja kokeilemalla. Hienoa on myös se, että olet jaksanut seurata myös muiden blogeja. Kohta nähdään vielä webinaarissa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!