Sivut

02 huhtikuuta 2014

Vimeon esittely

Vimeo on itselleni aika uusi tuttavuus. Sanan olen kuullut aiemmin, mutta tarkemmin en ole tutustunut kyseiseen palveluun. Vimeo on englanninkielinen videopalvelu, joka on noin 10 vuotta vanha. Se tukee videoiden näyttämistä muilla verkkosivuilla, mm. Facebookissa, LinkedInissä ja Twitterissä.

Käyttö ja rekisteröityminen on ilmaista. Rekisteröityneenä käyttäjänä Vimeoon voi lisätä mm. omia videoita ja kommentteja. Vimeoon voi tehdä oman profiilin. Sen käyttö vaikuttaa vaivattomalta. Tosin jos englanninkieli ei ole hyvin hallussa, voi tulla vastoinkäymisiä. Siellä voi jakaa videoita niille käyttäjille kenelle itse haluat, omista tapahtumista ja omasta elämästä. Vimeon suosio ei ole kuitenkaan yhtä laajaa kuin YouTuben.

Vimeon käyttö näkyi myös viime verkkoluennolla. Luennoitsija oli linkittänyt omiin dioihin muutaman Vimeosta otetun pätkän.

Itse olen huomannut, että YouTubesta tulee yleisimmin etsittyä erilaisia videopätkiä. Ehkä sen käyttö on myös Suomessa aktiivisempaa, koska se on suomenkielinen. Meidän perheen lapset katsovat hyvin usein erilaisia musiikkivideoita YouTubesta.


1 kommentti:

  1. Vimeo linkittyy joihinkin sovelluksiin ketterämmin kuin YouTube. On hyvä ylipäätään huomata, että videopalveluilla alkaa olla paljon kilpailua.

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit kommentoimassa!